SCIOS Scope 10 keuring

Het is van groot belang om het risico op brand in uw organisatie tot een minimum te beperken. Met een SCIOS Scope 10 keuring inspecteert Hinfelaar uw elektrische installatie en de daarop aangesloten elektronische objecten op brandgevaar. Laat een SCIOS Scope 10 inspectie uitvoeren door onze experts en voorkom onnodige risico’s van brandgevaar door uw elektronica.

SCIOS Scope 10 inspectie

Om al het brandgevaar dat kan schuilen in uw elektrisch materieel goed in kaart te brengen en dit vervolgens te reduceren tot een zo klein mogelijk risico, is een inspectie SCIOS Scope 10 dé manier. Tevens voldoet u zo aan de voorwaarden die veel verzekeraars stellen aan het afsluiten van een brandverzekering. De specialisten van Hinfelaar voeren deze gestandaardiseerde procedure grondig uit. We voeren onder andere inspecties uit in de vorm van:

 • Tests en metingen.
 • Visuele controles, waarbij extra aandacht wordt besteed aan risicovolle situaties.
 • Thermografische controle, om de temperatuur te controleren van essentiële delen van de elektrische installatie.

Wat is een SCIOS Scope 10 inspectie?

De inspectie SCIOS Scope 10 is een keuring die gericht is op de brandveiligheid van uw elektrisch materieel. Deze inspectie is ontwikkeld op verzoek van het Verbond van Verzekeraars, omdat technische installaties in gebouwen steeds complexer worden. Door die complexiteit nam de brandveiligheid af en steeg de vraag naar een keuring die specifiek is gericht op brandveiligheid van elektrisch materieel.

Hinfelaar is al meer dan 100 jaar een begrip op het gebied van elektrotechniek en voert op dat gebied een grote verscheidenheid aan keuringen uit. Ook voor de brandveiligheid van uw elektrisch materieel. Een aantal van deze diensten zijn:

 • Thermografie
 • Aarding
 • Keuring elektrische gereedschappen
 • Keuring elektrische installaties
 • Controle aardlekschakelaar
 • Jaarlijkse controle
 • Bliksembeveiliging, zowel intern als extern

Of uw opdracht nu grootschalig of van kleine omvang is, Hinfelaar heeft de nodige kennis en kunde in huis. Wilt u een SCIOS Scope 10 keuring of een inspectie in een van de bovenstaande gebieden? Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Doe uw voordeel met een keuring SCIOS Scope 10

Wanneer u Hinfelaar een SCIOS Scope 10 inspectie laat uitvoeren, kunt u rekenen op een aantal voordelen en inzichten met betrekking tot uw elektrische materieel. Bijvoorbeeld:

 • Een uitgebreide inspectie aan de hand van metingen, (visuele) inspectie, thermografie en tests.
 • U krijgt inzicht in de risico’s die uw elektrisch materieel met zich meedraagt en een bedreiging kunnen vormen voor de continuïteit van uw organisatie.
 • U voldoet aan de voorwaarden die veel verzekeraars stellen aan het verstrekken van hun brandverzekering.
 • Eventuele gebreken komen aan het licht. De experts van Hinfelaar bespreken die graag met u en kijken vervolgens samen met u naar een oplossing.

Veiligheid staat voorop

Om het elektrisch materieel in uw organisatie zo brandveilig mogelijk te houden, is het meer dan verstandig om een SCIOS Scope 10 keuring te laten uitvoeren. U vermindert niet alleen het risico op brand, maar komt met deze inspectie ook in aanmerking voor de meeste brandverzekeringen. Hinfelaar staat bekend om zijn professionele aanpak van deze keuring. Zo kunt u binnen uw organisatie rekenen op een (brand)veilige omgeving.

Over Hinfelaar

Al meer dan 100 jaar heeft Hinfelaar Elektrotechniek een leidende rol als het gaat om elektra. De projecten die we in ons lange bestaan hebben opgeleverd beslaan ieder thema binnen de elektrotechniek. De medewerkers van Hinfelaar voeren talloze taken uit op het vlak van installatie en onderhoud, voor grote en kleine bedrijven.

Voor ieder elektrotechnisch vraagstuk staan onze collega’s voor u klaar. Dus ook voor een SCIOS Scope 10 inspectie. Hinfelaar is:

 • Betrouwbaar
 • Snel en aantrekkelijk qua prijs
 • Deskundig
 • Resultaatgericht en adequaat

Onze keuringen

Hinfelaar voert allerlei inspecties uit die raakvlakken hebben met de de SCIOS Scope 10 keuring. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden.

Thermografisch onderzoek

Thermografie is een onderdeel van de SCIOS Scope 10 inspectie, waarbij collega’s met een speciale camera belangrijke delen van uw elektrische installatie bekijken en zo eventuele storingen en slechte verbindingen detecteren. Op het gebied van brandgevaar is dit zeer nuttig, gezien deze camera hitte detecteert.

Keuring van elektrische arbeidsmiddelen

U wilt het risico op brand ook reduceren tot een minimum bij de apparaten waar uw personeel mee werkt. Bij Hinfelaar is het mogelijk om uw elektronische arbeidsmiddelen periodiek te laten keuren.

Een jaarlijkse controle

U doet er verstandig aan om uw elektrische installatie jaarlijks te laten inspecteren en keuren. Bijvoorbeeld uw aardlekschakelaars: hiervan moet gecheckt worden of ze wel werken in het geval van kortsluiting.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de SCIOS Scope 10 keuring of heeft u andere vragen over elektrotechniek? Neem dan contact op met Hinfelaar Elektrotechniek, u kunt ons bereiken via 088 – 366 88 33 of via e-mail. Onze specialisten staan voor u klaar en bespreken graag alle mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over de SCIOS Scope 10

Wat zijn de voordelen van de SCIOS Scope 10 inspectie?

Er is een aantal voordelen van deze inspectie, namelijk:

 • Een preventieve check geeft zicht op risico’s en waarborgt de continuïteit van uw organisatie.
 • De betrouwbaarheid van uw elektrisch materieel wordt vergroot.
 • U voorkomt schade en kunt vervangingskosten of aankomend onderhoud beter inschatten.
 • U voldoet aan de eisen van de meeste brandverzekeringen.

Waarom een SCIOS Scope 10 keuring?

Een SCIOS Scope 10 keuring geeft u inzicht in de brandrisico’s van uw elektrisch materieel. Hiermee kunt u anticiperen op mogelijke schade of letsel en aankomend onderhoud. Daarnaast is het een belangrijke voorwaarde voor het afsluiten van een verzekering die brandschade dekt.

Hoeveel kost een SCIOS Scope 10 keuring?

Hinfelaar levert maatwerk. Iedere organisatie en ieder project is anders en vergt andere aandachtspunten. We horen graag van u wat uw wensen zijn en wat er precies gekeurd moet worden. U kunt daarom contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.

Wat is het verschil tussen een SCIOS Scope 10 en een NEN 3140?

De SCIOS Scope 10 is een inventarisatie van de brandveiligheid van het elektrisch materieel, de NEN 3140 heeft een andere focus binnen de veiligheid van elektrische installaties en apparaten. Daarbij kijken we bijvoorbeeld niet alleen naar brandgevaar, maar ook naar aanraakgevaar (en het risico op elektrocutie). Daarbij komt dat u als werkgever verplicht bent te voldoen aan de NEN 3140, aangezien die onderdeel is van de Arbowet.

Hinfelaar: dé specialist in elektrotechniek in den haag en heel nederland

We helpen u graag verder

Door de inrichting binnen onze organisatie, kunnen we direct en adequaat op elk probleem inspringen. Schakel Hinfelaar Elektrotechniek B.V. onder andere in voor inspecties en keuringen, beveiliging, verlichting, domotica, elektrotechniek of bij storingen.

Laat uw telefoonnummer achter en we bellen u snel terug

Mail ons of maak gebruik van ons online formulier