Delfts gemeentehuis wordt huisvesting voor studenten

Delfts gemeentehuis wordt huisvesting voor studenten

Transformatieproject: “Sport om mooi elektrotechnisch werk af te leveren”

Waar ooit de Delftse ambtenaren in en uit liepen, wonen, studeren en verblijven binnenkort studenten. In opdracht van Eekhout bouw voor eindbelegger Xior wordt het oude gemeentehuis van Delft getransformeerd tot studentenflats. Hinfelaar verzorgt alle elektrotechniek voor deze ombouw. We spraken er op locatie over met chef-monteur Peter.

Studentenhuisvesting
Xior is een vastgoedspeler die gespecialiseerd is in studentenhuisvesting in België en Nederland. (https://www.xior.be/ ). Al sinds 2007 bouwt en exploiteert het bedrijf kwalitatieve en betrouwbare studentenhuizen voor studenten op zoek naar een plek waar ze in ideale omstandigheden kunnen studeren, wonen en leven. De omgeving moet het oude gemeentehuis van Delft binnenkort gaan bieden.

Voor het zover is valt er nog wel het nodige te doen. Aannemer Eekhout Bouw (http://www.eekhoutbouw.nl/ ) stripte het volledige gebouw en werkt nu samen met Hinfelaar weer aan de opbouw. De ombouw van gemeentehuis naar studentenwoningen past in een trend die Hinfelaar perfect lijkt aan te voelen. Overal in het land komen we dergelijke transformatieprojecten tegen en met grote regelmaat blijkt het Haagse elektrobedrijf daarbij de ideale partner.

91 studentenwoningen
Dat geldt dus ook voor de 91 studentenwoningen die in het voormalige gemeentehuis worden gerealiseerd. Hinfelaar tekent daarbij voor de volledige elektrotechniek, waarbij het team van 10 Hinfelaar-monteurs wordt ‘aangevoerd’ door Peter. Als we hem vragen hoe het werk verloopt, antwoordt hij enthousiast: “Fantastisch”. Het is duidelijk dat Peter er een sport van maakt om mooi werk af te leveren. Een typerende Hinfelaar-eigenschap.

“Nadat het gebouw was gestript zijn we het nu weer in sneltreinvaart aan het opbouwen”, aldus Peter. “Per verdieping een verdeler en in elk appartement een groepenkast. Door het hele pand verzorgen we de onder meer de bekabeling, aansluiting van apparatuur, armaturen, wandcontactdozen, databekabeling, intercominstallaties en wifi-netwerk. Woningen, gangen, open ruimtes – alles wordt door ons verzorgd.”

Het pand bestaat daarbij uit twee delen; een kenmerkend rond gebouwdeel van 4 verdiepingen en een rechthoekige aanbouw dat 2 verdiepingen hoog is. Peter licht toe: “Op de begane grond komt een algemene ruimte met wasmachines en andere apparatuur, een balie voor de huismeester en een centrale ruimte die als ‘Meet & Greet’ gaat dienen. Op de begane grond komt verder een commerciële ruimte. Vanaf de eerste verdieping komen de studentenwoningen.”

Fraaie teamprestatie
Peter houdt van zijn werk, dat is al snel duidelijk. “Het is prachtig om met een team een prestatie te leveren. De planning is kort en de uitdaging des te groter. Die uitdaging is alleen waar te maken als je optimaal met elkaar samenwerkt. Niet alleen als Hinfelaar-monteurs onderling, maar juist ook in relatie met bijvoorbeeld de aannemer. Op een locatie als deze ben je van elkaar afhankelijk en is goed communicatie cruciaal. Dat vind ik het mooie aan dit soort grote projecten.” En dat het gaat lukken, daar is Peter volledig van overtuigd. “Absoluut. We hebben flink opgeschaald zodat we nu met 10 man hier bezig zijn. Als een goed geoliede machine gaan de jongens door het pand. Dat is prachtig om te zien en mee te maken.”

Onze klantenservice voor al uw vragen

Wij helpen u graag verder

Door de inrichting binnen onze organisatie, kunnen we direct en adequaat op elk probleem inspringen. Wij laten u zien en ervaren wat Hinfelaar Elektrotechniek B.V. voor u kan betekenen.

Telefonisch contact

Bel ons op: 088 366 88 33

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug

Mail ons of maak gebruik van ons online formulier