Thermografisch onderzoek

Met thermografisch onderzoek sporen we verborgen gebreken op in uw elektrische installatie. We begrijpen dat u moet kunnen vertrouwen op uw installatie. Voor de veiligheid van u en uw medewerkers, maar ook voor de continuïteit van uw bedrijf. Uitval van computers of machines door een ongezien gebrek in uw installatie kan grote gevolgen hebben en niet ieder gebrek is direct zichtbaar of meetbaar. Om dit soort gebreken op te sporen doen we thermografisch onderzoek. Dit onderdeel van de NEN 3140 inspectie voeren we uit terwijl uw apparatuur gewoon in bedrijf is.

Hoe werkt thermografisch onderzoek?

Tijdens dit onderzoek maken we met een speciale infraroodcamera foto’s van kritieke delen van een elektrische installatie. Hiermee krijgen we direct een indruk van eventueel slechte verbindingen. Deze zullen warmer of zelfs heet zijn en dat is precies wat de infraroodcamera vastlegt. Met thermografisch onderzoek komen de volgende gebreken aan het licht:

  • Aanlopende overbrengingen
  • Slechte verbindingen
  • Warmtelekken
  • Overbelaste eindgroepen

De infraroodcamera, ook wel warmtecamera genoemd, maakt nauwkeurige beelden die de temperatuurverdeling weergeven. Al snel komen (te) warme delen aan het licht, die met het blote oog niet zijn te zien.

Ook storingen zijn zichtbaar

Met thermografisch onderzoek kunnen we eveneens storingen opsporen. Heeft u last van een bepaalde storing? Hinfelaar Elektrotechniek spoort hem vakkundig en snel op door middel van thermografisch onderzoek, zodat we de storing snel kunnen verhelpen. Onze specialisten van de storingsdienst staat voor u klaar.

Welke installaties zijn geschikt voor thermografisch onderzoek?

We kunnen veel verschillende onderdelen onderzoeken met thermografie. Daarbij horen onder andere:

  • Voedingen c.q. hoofdverdelingen en transformatoren.
  • Besturingspanelen
  • Elektronica, verbindingen in computerkasten, modems en back-upsystemen
  • Koelsystemen en conditie-apparatuur
  • NO-BREAK installaties die voorkomen dat computersystemen spanningsloos raken
  • Elektrische processen

Zet veiligheid voorop

Een veilige werkplek voor u en uw personeel is cruciaal. U moet kunnen vertrouwen op uw elektrische installatie en daarvoor is het keuren ervan een waardevolle investering. Niet in de laatste plaats omdat steeds meer verzekeraars bepaalde inspecties eisen. Dat geldt ook voor thermografisch onderzoek.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over thermografisch onderzoek of de keuringen waar deze inspectie bij hoort, zoals de NEN 3140? Onze collega’s gaan graag met u in gesprek. Neem contact op via een van onderstaande knoppen.

Hinfelaar: dé specialist in elektrotechniek in den haag en heel nederland

We helpen u graag verder

Door de inrichting binnen onze organisatie, kunnen we direct en adequaat op elk probleem inspringen. Schakel Hinfelaar Elektrotechniek B.V. onder andere in voor inspecties en keuringen, beveiliging, verlichting, domotica, elektrotechniek of bij storingen.

Laat uw telefoonnummer achter en we bellen u snel terug

Mail ons of maak gebruik van ons online formulier