Controle aardlekschakelaar

De aardlekschakelaar is een belangrijk onderdeel van uw elektrische installatie. Hij werkt als extra beveiliging: wanneer er sprake is van lekstroom schakelt een aardlekschakelaar de stroom uit en voorkomt hij kortsluiting. Om onnodige schade en letsel tot een minimum te beperken, is het van vitaal belang dat de aardlekschakelaars in uw elektrische installatie optimaal werken. Als onderdeel van de NEN3140 keuring controleren de specialisten Hinfelaar ook de aanwezige aardlekschakelaars. Ontdek op deze pagina meer over de inspectie van aardlekschakelaars.

Voldoen uw aardlekschakelaars nog?

Volgens de richtlijnen van NEN 1010 mag u bij nieuwe installaties geen aardlekschakelaars van 500mA toepassen. In nieuwe installaties zijn uitsluitend aardlekschakelaars van maximaal 300mA toegestaan. Voor de bescherming van personen mag u aardlekschakelaars van 30mA gebruiken. Ook is het type AC niet meer toegestaan, omdat deze alleen op sinusvormige lekstromen reageert.

Doordat in vele gereedschappen halfgeleidercomponenten zijn toegepast, zijn de lekstromen niet meer sinusvormig. Hierdoor reageren AC aardlekschakelaars onvoldoende.

Aardlekschakelaars moeten voorzien zijn van onderstaand symbool:

Bij het ontbreken van het dit symbool raden we u aan zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om uw elektrische installatie te controleren en aan te passen waar nodig.

Ga voor veiligheid en betrouwbaarheid

Een niet of slecht werkende aardlekschakelaar kan grote schades als gevolg hebben. Kortsluiting, brand, schade aan apparatuur en letsel zijn hier voorbeelden van. U doet er verstandig aan om kapotte aardlekschakelaars vroeg te signaleren. Voor een volledige ontzorging op het gebied van uw elektrische installatie voert Hinfelaar verschillende inspecties uit. Hieronder valt bijvoorbeeld de NEN 3140 keuring. Bij deze inspectie controleren we niet alleen uw aardlekschakelaars, maar uw gehele installatie op een groot aantal voorgeschreven punten.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de inspecties die we uitvoeren of heeft u specifieke vragen over de aardlekschakelaars in uw installatie? We helpen u graag verder. Neem contact met ons op door te bellen naar 088 – 366 88 33 of stuur een e-mail. Onze collega’s bespreken graag de mogelijkheden met u.

Hinfelaar: dé specialist in elektrotechniek in den haag en heel nederland

We helpen u graag verder

Door de inrichting binnen onze organisatie, kunnen we direct en adequaat op elk probleem inspringen. Schakel Hinfelaar Elektrotechniek B.V. onder andere in voor inspecties en keuringen, beveiliging, verlichting, domotica, elektrotechniek of bij storingen.

Laat uw telefoonnummer achter en we bellen u snel terug

Mail ons of maak gebruik van ons online formulier