Fundatie aarding

Bij ieder nieuwbouwproject, of het nu om een kantoorcomplex of woningen gaat, kunt u niet om een goede bliksembeveiliging heen. Fundatie aarding is een bliksembeveiligingssysteem dat op een slimme manier gebruikmaakt van de fundering van een gebouw. Deze optie is betrouwbaarder en ook vaak goedkoper dan een bliksembeveiligingssysteem dat gebruikmaakt van aardelektrodes. Hinfelaar Elektrotechniek is een expert op het gebied van fundatie aarding. Op deze pagina leest u meer over hoe we fundatie aarding realiseren. Bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact op via een van onderstaande knoppen.

Fundatie aarding met ringleiding

Tijdens de bouw wordt de fundatie aarde in een lus in het gebouw aangelegd. Bij nieuwbouwprojecten is het mogelijk om een goede en lage weerstandwaarde te realiseren door deze lus aan te brengen in de fundatiebalk. Deze lus noemen we de ringleiding. Hierop kunnen we onder andere aansluiten:

  • De meterkast
  • De staalconstructie
  • De liftgeleiders.

Er bestaan verschillende soorten ringleidingen:

  • Een ringleiding van koperdraad
  • Een ringleiding van doorgelast speciaal aangebracht staal
  • Een ringleiding van doorgelast bouwkundig staal

Als aardvoorziening van de ringleiding kunnen betonnen heipalen of geslagen elektroden dienstdoen. Fundatie aarding geeft meestal een lage weerstandswaarde, hetgeen prijstechnisch belangrijk kan zijn. Deze manier van aarden kan op elke plaats worden gerealiseerd en zorgt ervoor dat alle aardpunten een gelijk aardpotentiaal hebben. Dit is een voordeel wanneer er ook gebruik wordt gemaakt van bliksem- of overspanningsbeveiliging.

Neem fundatie aarding mee in uw ontwerp

Als u fundatie aarding wilt toepassen in uw project, is het belangrijk om dit al mee te nemen in de eerste fases van uw ontwerp. Het type wapeningsstaal dat wordt gebruikt in de fundering van het gebouw speelt namelijk een belangrijke rol in het aardingssysteem. Als uw project zich in de ruwbouwfase bevindt, kunnen we al een groot deel van de aarding realiseren. U bespaart dan niet alleen flink op de kosten, het levert u uiteindelijk ook een betere installatie op.

Wilt u fundatie aarding toepassen in uw bouwproject? Hinfelaar Elektrotechniek gaat graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact met ons op voor advies.

Safety first

We begrijpen dat u een zo veilig mogelijk kantoorcomplex of woningproject wilt opleveren, ook wanneer het gaat om veilige aarding. Vaak moeten deze gebouwen voldoen aan bepaalde keuringen, zoals de NEN 3140 of de NEN 1010. Hinfelaar zorgt ervoor dat uw elektrische installaties voldoen aan de strengste eisen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de fundatie aarding van uw project of heeft u nog andere vragen? U kunt ons bereiken via e-mail of bellen naar 088 – 366 88 33. Onze collega’s helpen u graag verder.

Hinfelaar: dé specialist in elektrotechniek in den haag en heel nederland

We helpen u graag verder

Door de inrichting binnen onze organisatie, kunnen we direct en adequaat op elk probleem inspringen. Schakel Hinfelaar Elektrotechniek B.V. onder andere in voor inspecties en keuringen, beveiliging, verlichting, domotica, elektrotechniek of bij storingen.

Laat uw telefoonnummer achter en we bellen u snel terug

Mail ons of maak gebruik van ons online formulier