Keuring elektrisch gereedschap

De keuring van elektrisch gereedschap is essentieel voor uw bedrijf. Als werkgever heeft u te maken met wetten en regelgevingen waar u zich aan dient te houden. Deze regels zijn opgesteld om de veiligheid op de werkvloer te kunnen garanderen. Voor uw personeel én uw klant is het van levensbelang dat deze regels strikt worden opgevolgd en er geen onverantwoorde risico’s worden genomen.

Het belang van elektrisch gereedschap keuren

Het is belangrijk dat uw elektrische gereedschappen naar behoren functioneren en met regelmaat gekeurd worden. Voor het keuren van dit gereedschap is een bepaalde mate aan kennis en apparatuur vereist. Hierdoor heeft het Nederlands Normalisatie Instituut richtlijnen opgesteld om de risico’s die gepaard gaan met elektrisch gereedschap te minimaliseren: de NEN 3140 keuring.

Voldoet uw elektrische gereedschap nog?

Binnen de NEN 3140-richtlijnen is een tabel opgenomen die duidelijkheid schept over wanneer uw gereedschap opnieuw gekeurd dient te worden. Voor de elektrische arbeidsmiddelen is deze termijn bijvoorbeeld gesteld op ten minste jaarlijks. Let wel op: er is een rekenmodel opgesteld in de NEN 3140-richtlijnen, omdat het om een groot assortiment aan gereedschap gaat. Dit model houdt rekening met de leeftijd, kwaliteit, omgevingsomstandigheden, de gebruikers en de mate van toezicht op het gereedschap. Zo komt er een indicatie tot stand over de frequentie van het keuren van uw elektrische gereedschappen.

Lees alles over keuring conform de NEN 3140 richtlijnen of de keuringsfrequentie van uw elektrische gereedschappen om erachter te komen wat voor u van toepassing is. Neem voor vragen of het maken van een afspraak contact met ons op.

Waarborg optimale veiligheid

Niet of slecht werkend gereedschap is funest voor het functioneren van uw personeel en brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Voorkom vervelende werkongevallen en zorg dat u uw elektrische gereedschap op regelmatige basis laat keuren. Houd de keuring van elektrische gereedschappen goed bij door het gebruik van een register of een keurmerk om problemen buiten de deur te houden. Met meer dan 100 jaar ervaring in de elektrotechniek is Hinfelaar dé specialist voor al uw keuringen. Veilig en betrouwbaar.

Kosten keuring elektrisch gereedschap

De NEN 3140-richtlijnen zijn toepasbaar op verschillende soorten elektrisch gereedschap en hulpmiddelen. Hierdoor zijn er geen standaard prijzen te benoemen voor de keuring hiervan. De kosten hangen af van het type gereedschap dat getest moet worden en hoeveel tijd dit in beslag neemt. Neem nu contact met ons op om een offerte op maat te ontvangen voor de keuring van al uw elektrische gereedschap.

Andere diensten

Naast onze NEN 3140 keuring voor al uw elektrische gereedschappen kan Hinfelaar andere elektrotechnische diensten uitvoeren. We zorgen bijvoorbeeld voor een 24/7 oplossing bij calamiteiten, keuringen van aardlekschakelaars en beveiliging voor blikseminslag.

Neem contact met ons op

Ontvangt u graag meer informatie over onze inspecties of heeft u andere vragen over onze dienstverlening? Laat het ons weten door direct te bellen naar 088 – 366 88 33 of mail naar info@hinfelaar.nl en we komen zo spoedig mogelijk bij u terug.

Hinfelaar: dé specialist in elektrotechniek in den haag en heel nederland

We helpen u graag verder

Door de inrichting binnen onze organisatie, kunnen we direct en adequaat op elk probleem inspringen. Schakel Hinfelaar Elektrotechniek B.V. onder andere in voor inspecties en keuringen, beveiliging, verlichting, domotica, elektrotechniek of bij storingen.

Laat uw telefoonnummer achter en we bellen u snel terug

Mail ons of maak gebruik van ons online formulier