Samen werken aan een duurzame toekomst

Energietransitie krijgt vorm in transformatie Vinckenbrinck

Wie het nieuws volgt, wist het natuurlijk al lang: Nederland moet van het gas. Nieuwbouw mag over enkele jaren alleen nog maar zonder gas worden opgeleverd en in bestaande bouw wordt fors geïnvesteerd. Een goed voorbeeld daarvan vinden we aan de Vinckenbrinckstraat in Rotterdam. Hier werkt Hinfelaar elektrotechniek in opdracht van Smits Vastgoedzorg aan een duurzame toekomst.

Vinckenbrinck

We bezoeken één van de flats die momenteel onder handen worden genomen. Ingesloten tussen Prins Alexander en Kralingen Crooswijk waren ze het toonbeeld van bouw uit de 70-er jaren bouw. De ombouw naar visitekaartje voor duurzaamheid is in volle gang; een prachtig gevolg van de huidige energietransitie. Voor de ombouw benaderde Woonstad Rotterdam het gespecialiseerde bedrijf Smits Vastgoedzorg dat vastgoed resultaatgericht herontwikkelt, transformeert en onderhoudt. Samen met Era Contour pakten zij de klus op.

Op locatie ontmoeten we Ad Hoogvliet, projectleider van Smits Vastgoedzorg. “Met de transitie realiseren we een enorme energetische transitie”, licht hij toe. “De volledige schil van de flat en de appartementen wordt geïsoleerd. Dak-, gevel- en borstweringisolatie en HR++ glas zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Verder wordt de flat voorzien van een nieuwe entree, waar nodig nieuwe keukens, badkamers en toiletten, elektrisch bediende deuren naar de galerijen, nieuwe scootmobielruimte, nieuwe armaturen in de berging en led-verlichting in de prefab betonplint rondom de flat. Alle elektrotechniek wordt daarbij door Hinfelaar Elektrotechniek verzorgd.”

De activiteiten van Hinfelaar op locatie zijn even veelzijdig als veelomvattend. “Dat varieert van bouwplaatsaansluiting tot vernieuwing van de groepenkast om elektrisch koken mogelijk te maken. De woningen van de flat gaan van het gas en daarvoor komt stadsverwarming en elektriciteit voor in de plaats”, aldus Ad Hoogvliet.

Bevlogen partner

De verduurzaming van de flat is een intensief proces, dat een grote impact heeft op de leefomgeving en het woongenot van de bewoners. “We willen daarom de doorlooptijd zo kort mogelijk houden en investeren stevig in de communicatie met bewoners en met het bouwteam. Drie keer per week hebben we aan het begin van de dag overleg over de gang van zaken en mogelijke verbeterpunten. Zo’n perfecte samenwerking met partners is bij dit soort projecten een eerste vereiste. Hinfelaar voelt dat goed aan. In chef-monteur Farid hebben we een bevlogen partner die met een professioneel team alle elektrawerkzaamheden doet.”

Stevig doorpakken

Chef-monteur Farid is op zijn beurt trots dat hij aan zo’n groot project kan bijdragen. “Ik ben in 2000 bij Hinfelaar als hulpmonteur begonnen en ben inmiddels chef-monteur. Samen met mijn team werken we hier met vier mensen. Het is stevig doorwerken want we zijn in mei begonnen en moeten op 1 oktober klaar zijn.” Ad Hoogvliet vult aan: “Elke dag starten we met twee nieuwe woningen en na 10 dagen sluiten we het werk in de eerste woning af. Zo hebben we altijd 20 woningen waar we bezig zijn.”

Farid besluit: “Ik vind het mooi om te zien dat het zo goed draait en onze opdrachtgever tevreden is. Vooral de samenwerking met het Hinfelaar-team en het bouwteam is iets om trots op te zijn. Het zorgt ervoor dat ik ’s avonds fluitend naar huis én ’s ochtends fluitend naar m’n werk ga!”

Onze klantenservice voor al uw vragen

Wij helpen u graag verder

Door de inrichting binnen onze organisatie, kunnen we direct en adequaat op elk probleem inspringen. Wij laten u zien en ervaren wat Hinfelaar Elektrotechniek B.V. voor u kan betekenen.

Telefonisch contact

Bel ons op: 088 366 88 33

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug

Mail ons of maak gebruik van ons online formulier