Vrouwen in de elektrotechniek

Elvera – teamwerk en topprestaties als kick

Elektrotechniek niets voor vrouwen? Toch wel! Dat bewijzen Elvera en Hinfelaar Elektrotechniek. Als monteur levert zij dagelijks haar bijdrage aan de teamprestaties van ons bedrijf. “Werken aan een eersteklas eindresultaat – dat wil toch iedereen?”

We spreken Elvera tijdens één van haar klussen in Den Haag. Het gaat om de afmontage van een klein renovatieproject. Eén van de vele mutaties waar de Elvera tegen kunnen komen. Ze volgde eerst een opleiding voor de gezondheidszorg maar kwam al snel tot de ontdekking dat dat het niet was. “Ik wilde liever met m’n handen werken én afwisseling hebben. Elektrotechniek leek me een mooi vak waar al die ingrediënten in samenkomen.”

BBL-opleiding

Elvera koos voor een BBL-opleiding. “Dat betekent vier dagen werken en één dag naar school. In de praktijk dus deels je kennis opdoen. Inmiddels ga ik op voor 1e monteur. Dat betekent 5 dagen werken en nog 2 avonden naar school.” Dat klinkt al aardig georganiseerd en goed voorbereid op de toekomst. Heeft ze daar al verder over nagedacht? “Nog niet echt. Ik zou me wel willen specialiseren in bijvoorbeeld data- of brandmeldinstallaties. Maar voorlopig wil ik eerst 1e monteur worden.”

Motiveren en stimuleren

Werken bij Hinfelaar Elektrotechniek, betekent: werken in een team. Hoe loopt dat? “Het werken in teamverband is bij Hinfelaar top. Je werkt niet alleen samen aan het beste eindresultaat, maar stimuleert en motiveert elkaar ook om het beste eruit te halen. Bovendien staat Hinfelaar, als dat nodig is, als bedrijf niet alleen achter maar ook vóór me. En omdat je vrouw bent, kan dat wel eens nodig zijn. Ik kan prima voor mezelf opkomen, maar het is klasse als je je daarbij verzekerd weet van een werkgever die voor je opkomt!”

Eindresultaat als kick

Als we vragen naar haar werk, vertelt Elvera enthousiast: “Het mooie van mijn vak is dat je vaak een zichtbare bijdrage aan iets levert. Dat begint al bij badkamerrenovaties. Hier zorgen wij ervoor zorgen dat de veiligheid van mensen weer helemaal gegarandeerd is door de installatie te aarden. Verder houd ik me voornamelijk bezig met mutaties en afmontage. Veel van het werk is voor een aannemer waar we vast voor werken. Op het moment dat de installatie moet worden gecontroleerd of afgemonteerd, dan word ik ingeschakeld. Het gaat daarbij vaak om oudere woningen die gerenoveerd worden en voor behoorlijke uitdagingen zorgen. Het geeft een kick om daarop in te spelen en ervoor te zorgen dat het eindresultaat top is. Trots om voor Hinfelaar te werken!”

Onze klantenservice voor al uw vragen

Wij helpen u graag verder

Door de inrichting binnen onze organisatie, kunnen we direct en adequaat op elk probleem inspringen. Wij laten u zien en ervaren wat Hinfelaar Elektrotechniek B.V. voor u kan betekenen.

Telefonisch contact

Bel ons op: 088 366 88 33

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug

Mail ons of maak gebruik van ons online formulier